ContactgegevensLinksMissieNieuwsPolifer EuropeRetourformulierRoutebeschrijvingSeefie spaarprogrammaVeiligheid Kleine BedrijvenAlgemene verkoopvoorwaardenAlgemene inkoopvoorwaardenPrivacyverklaring

Eerste OFFI Label-gecertificeerde datasafe geleverd aan HZ University of Applied Sciences

Naast het reguliere netwerkbeheer draagt de IT-afdeling van de HZ University of Applied Sciences (voorheen Hogeschool Zeeland) in Vlissingen de zorg voor de dagelijkse backup van de data van ongeveer 15.000 studenten en medewerkers van diverse scholen in de omgeving. Deze data bestaat bijvoorbeeld uit de cijfers en prestaties van leerlingen, maar ook hun projecten, rapporten en presentaties.
 
De HZ University is wettelijk verplicht deze data vijf tot zeven jaar te bewaren, waardoor de backup inmiddels is uitgegroeid tot maar liefst één petabyte (1000 terrabyte) ofwel maar liefst 1200 backup tapes! De HZ University zocht een oplossing om deze belangrijke backups veilig te bewaren tegen brand en ongeautoriseerde toegang.
 
Dit vraagstuk is gezamenlijk opgepakt door Ahrend (huisinrichter van de HZ University) en Nauta Security BV, leverancier van brand- en inbraakwerende kluizen, waaronder datasafes. Uitgangspunt hierbij was, naast de opslagcapaciteit en de brandwerendheid, een kwalitatief hoogwaardig en duurzaam product met een optimale prijs/kwaliteitsverhouding wat bijdraagt aan een verantwoorde investering op de lange termijn.
 
Na inventarisatie van deze wensenlijst is de Sistec Lampertz S15 datasafe aangeboden, welke speciaal is ontwikkeld voor de brandwerende opslag van gevoelige datadragers volgens de allerhoogste brandwerende norm S120 DIS.
 
 
 
Nauta Security BV hecht veel belang aan excellente productie en duurzaamheid, welke automatisch de hoogste productkwaliteit garandeert. Het productieproces is ISO-gecertificeerd en bovendien zijn de datasafes volgens de strengste Europese normen getest en gecertificeerd door het ECB-S.
 
Voor een eindgebruiker zijn de diverse certificeringen niet altijd inzichtelijk en werken soms de verwarring in de hand. Door een onafhankelijk en ‘consumentvriendelijk’ keurmerk ziet een eindgebruiker in een oogopslag dat het goed zit met de kluis. Nauta Security vindt transparantie op het gebied van informatie over kwaliteit, certificering en maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk en heeft daarom gekozen om ondermeer de datasafes te laten certificeren door het OFFI Instituut.

De doelstelling van het OFFI Label is om voor zowel consumenten als bedrijfsmatige inkopers van kantoor gerelateerde producten het herkenbare teken te zijn voor kwaliteit en milieu. Het OFFI Label geeft inzicht in de fabricage, de grondstoffen en de kwaliteit van een product. Het label maakt gebruik van uitsluitend erkende keurmerken en certificeringen in combinatie met uitgebreide producttesten. Alleen op deze wijze is gegarandeerd dat het product niet alleen met respect voor mens en milieu (maatschappelijk verantwoord) is geproduceerd maar ook dat het voldoet aan hoge kwaliteitseisen.

De uitreiking van het OFFI Label vond plaats op 13 januari j.l. bij de HZ University in Vlissingen die daarmee direct de primeur hebben met de aanschaf van de eerste OFFI Label-gecertificeerde kluis van Nederland!
 

Uitreiking OFFI-certificaat

   

HZ Vlissingen gefeliciteerd met de primeur!