Belgosafe

Belgosafe is de nationale vakvereniging in België van fabrikanten, verdelers en serviceverleners van geld- en waardebergingssystemen zoals kluizen, brandkasten en sloten.
 
De vereniging heeft als doel de belangen van haar leden te verdedigen voor zover deze belangen verband houden met de verkoop van fysische veiligheidsproducten en diensten van mechanische en/of elektronische aard, van brandvertragende producten (voor digitale opslag en/of opslag van papieren documenten), en/of anti-inbraaksystemen, opslagsystemen voor fondsen, geld en waarde documenten, beheers- en veiligheidssystemen voor fysisch geld alsook hoge veiligheidssloten.
 
De vereniging moedigt verzekeringsmaatschappijen, raadgevers, kopers en gebruikers aan om te kiezen voor producten getest en gecertificeerd door de erkende Europese testinstituten en waarnaar wordt verwezen door de Europese Brand- en Veiligheids Groep (EFSG) of door de ESSA via haar label Security Certification Board (ECB-S) of aan alle nieuwe organismen die een vervangende en/of een bijkomende rol leveren aan de bestaande organismen.
 
De leden van de vereniging strijden tegen de verlaging van de veiligheidsnormen door de productie of distributie van producten van hoge kwaliteit, erkend en goedgekeurd door de verzekeringsmaatschappijen.
 
Als kluizenfabrikant actief in België en ECB-S member dragen wij de doelstellingen van Belgosafe een 'warm hart' toe. Als lid van Belgosafe proberen wij een actieve bijdrage te leveren aan het verwezenlijken hiervan.