ContactgegevensLinksMissieNieuwsPolifer EuropeRetourformulierRoutebeschrijvingSeefie spaarprogrammaVeiligheid Kleine BedrijvenAlgemene verkoopvoorwaardenAlgemene inkoopvoorwaardenPrivacyverklaring

Bijna 20 procent meer valse bankbiljetten in Nederland

Volgens De Nederlandsche Bank (DNB) is in de eerste helft van 2013 het aantal valse eurobiljetten flink toegenomen in Nederland. In deze periode zijn namelijk 19.400 valse bankbiljetten onderschept en geregistreerd, wat een toename is van 18% ten opzichte van de tweede helft van 2012. Het aantal valse biljetten in de eerste zes maanden van 2013 is maar liefst 49% meer ten opzichte van dezelfde periode in 2012.

Ook de Europese Centrale Bank (ECB) meldt dat binnen Europa het aantal valse eurobiljetten fors zijn toegenomen. In het afgelopen half jaar zijn namelijk 317.000 valse biljetten aangetroffen, wat een toename is van 13% ten opzichte van de laatste zes maanden in 2012 en een toename van 26% is ten opzichte van het eerste half jaar.

Uit de cijfers blijkt dat zowel in Nederland als in andere Europese landen de nagemaakte biljetten met een waarde van EUR 20 en EUR 50 het meest worden aangetroffen.

De eurobiljetten zijn door diverse echtheidskenmerken goed beschermd tegen vervalsing. Desondanks is het belangrijk om bankbiljetten te blijven controleren op echtheid. Nauta Security biedt diverse valsgelddetectoren. Ons assortiment valsgelddetectie is 100% goedgekeurd door de ECB en ook de nieuwe € 5 bankbiljetten worden met 100% zekerheid gecontroleerd.