ContactgegevensLinksMissieNieuwsPolifer EuropeRetourformulierRoutebeschrijvingSeefie spaarprogrammaVeiligheid Kleine BedrijvenAlgemene verkoopvoorwaardenAlgemene inkoopvoorwaardenPrivacyverklaring

Stijging criminaliteit in dorpen

Criminelen hebben het platteland ontdekt. Dorpen zijn plekken waar de achterdeur niet op slot zit, de schuurdeur openstaat en niet op elke hoek van de straat een veiligheidscamera staat. Dat blijkt uit de AD Misdaadmeter 2014 wanneer je steden met meer dan 100.000 inwoners vergelijkt met dorpen van minder dan 10.000 inwoners.

Zo is in geheel Nederland het aantal woninginbraken gedaald, maar in 184 van de 404 gemeenten was er een stijging. Deze stijging van het aantal inbraken zat vaker in een dorp dan in een stad. In iets minder dan de helft van de kleine dorpen is het aantal woninginbraken gestegen.

Het risico om slachtoffer te worden van een misdrijf zoals woninginbraak, diefstal of overval is nog steeds het grootst in een grote stad. Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven zijn de bekende steden die hoog scoren op de ranglijst van onveilige gemeenten met Amsterdam als 'winnaar'.

Link: ad.nl