ContactgegevensLinksMissieNieuwsPolifer EuropeRetourformulierRoutebeschrijvingSeefie spaarprogrammaVeiligheid Kleine BedrijvenAlgemene verkoopvoorwaardenAlgemene inkoopvoorwaardenPrivacyverklaring

Security Management Studenten Platform te gast bij Nauta

Op vrijdag 20 maart jl. brachten 25 leden van het Security Management Studenten Platform (SMSP) een bezoek aan onze locatie in Barneveld. Het SMSP is opgericht ter ondersteuning van de professionalisering van Security Management studenten.
 
Het hoofddoel van een Security Manager is het garanderen van veiligheid in de breedste zin van het woord. Daarom stond het bezoek aan Nauta in het teken van de praktijk; ervaar zelf eens als 'inbreker' hoe het is om sloten en kluizen open te maken. Waar letten inbrekers op? En welk hang- en sluitwerk en kluizen zijn nu wél bestand tegen inbraak?
 
Na ontvangst werd begonnen met een stukje theorie. Hierbij werd uitleg gegeven over de verwachte wijzigingen op het gebied van de indicatie waardeberging (kluizen) die waarschijnlijk op 1 januari 2016 zal ingaan. Daarna werd uitleg gegeven over het SKG-keurmerk en werd in discussievorm een casus behandelt over de spagaat tussen fysieke beveiliging en het nieuwe werken.
 
Na een korte koffiepauze gingen de studenten zelf aan de slag als ''inbreker''. Hierbij maakten zij voor het eerst kennis met het kerntrekken van een cilinder, het dupliceren van sleutels en het kraken van kluizen. Hierbij werd ook duidelijk uitgelegd en in de praktijk aangetoond waarom de keuze voor getest en gecertificeerd ontzettend belangrijk is.
 
Na afloop werd er tijdens de netwerkborrel nog flink nagepraat over de opgedane ervaringen. Zowel het SMSP als Nauta kijken terug op een meer dan geslaagde middag.