ContactgegevensLinksMissieNieuwsPolifer EuropeRetourformulierRoutebeschrijvingSeefie spaarprogrammaVeiligheid Kleine BedrijvenAlgemene verkoopvoorwaardenAlgemene inkoopvoorwaardenPrivacyverklaring

Nieuw! Informatiekaart brandwerende normeringen


Onlangs werd de informatiekaart kluizen normering en dekkingsadvies enthousiast ontvangen door dealers, verzekeraars en eindgebruikers. Daarom heeft het VGW besloten om eenzelfde informatiekaart kluizen voor brandwerendheid uit te brengen. Op deze kaart vindt u de belangrijkste brandwerende normeringen voor kluizen en kasten van dit moment. 

De kaart geeft een helder overzicht van de verschillende normeringen en de daarbij behorende testen. Zo bieden kluizen en kasten getest volgens EN 1047-1 en UL 72 de beste bescherming en maximale zekerheid. Kluizen en kasten met een DIN 4102 normering zijn daarentegen helemaal niet getest en daarvan is dus niet bewezen dat deze daadwerkelijk brandwerend zijn. De kaart is een handig hulpmiddel voor eindgebruikers bij het aanschaffen van de juiste kluis.

Verder vindt u op de nieuwe kaart ook informatie over hoe u een goede brandwerende kluis kunt herkennen aan de juiste labels en hoe het testen van een goede brandwerende kluis in zijn werking gaat.

U kunt de kluizenkaart met een overzicht van de brandwerende normeringen hier downloaden.

Voor meer informatie over beide informatiekaarten of het VGW kunt u ook kijken op www.indicatiewaardeberging.nl/brandwerendeberging