ContactgegevensLinksMissieNieuwsPolifer EuropeRetourformulierRoutebeschrijvingSeefie spaarprogrammaVeiligheid Kleine BedrijvenAlgemene verkoopvoorwaardenAlgemene inkoopvoorwaardenPrivacyverklaring

VGW gaat extra toezien op foutieve voorlichting SAFE-normering

Met ingang van 1 januari 2016 wordt de aanduiding SAFE 1,2,3 en 4 niet meer erkend! Kluizen met een SAFE-normering die verkocht zijn in 2016 hebben geen indicatie waardeberging meer. Dit zal in de praktijk wellicht moeilijkheden opleveren bij acceptatie door de verzekeraar.
 
De SAFE aanduiding is ooit als overbrugging naar de huidige Europese norm EN 14 450 in het leven geroepen. Deze norm schaalt de inbraakwerende kasten in onder weerstandsklasse 0 van de norm NEN-EN 1143-1. Het gaat dan om veel voorkomende typen inbraakwerende kasten, die vooral geschikt zijn voor dagwaardeberging en gebruik door particulieren.

Normering en dekkingsadvies
Goede inbraakwerende kluizen en kasten zijn getest volgens Europese normeringen EN 14450 en EN 1143-1. Alleen kluizen met één van deze normeringen hebben in de nieuwe situatie een indicatie waardeberging. De indicatie waardeberging wordt bepaald door een team van experts die over de juiste kennis en vaardigheden beschikken en die bij het testen de kluis aanvallen met het nieuwste inbraakgereedschap.

•    EN 14450 (S1 en S2)
 Kluizen met deze normering zijn vooral geschikt voor dagwaardeberging en gebruik door particulieren.

•    EN 1143-1 (Grade 0 t/m Grade V)

De Vereniging Geld- en Waardeberging (VGW) vraagt om per direct te stoppen met het vermelden van de SAFE-normering. De VGW zal de komende tijd dan ook extra toezien op foutieve voorlichting.

Bekijk hier het officiële persbericht.