Bunkerkit

De Bunkerkit is een gepantserde ruimte die bescherming biedt tegen diefstal, intrusie en gewapende overvallen. Deze gecertificeerde modulaire gepantserde ruimte beschermt niet alleen waardevolle voorwerpen maar ook mensen.
 
Verticale panelen, plafond- en vloerelementen uit gepantserd staal worden samengevoegd om een ruimte te vormen die bestand is tegen allerhande vormen van agressie. In zijn eenvoudigste vorm kan de Bunkerkit uit een enkele wand bestaan. De Bunkerkit kan in enkele uren door een van onze gekwalificeerde partners worden geïnstalleerd. Het samenvoegen gebeurt door eenvoudig vastbouten. Ter plaatse hoeft er dus niet gelast te worden.
 
Het innoverende karakter van de Bunkerkit schuilt vooral in zijn modulariteit.
 
Met de Bunkerkit kan er uiterst snel en makkelijk binnen of buiten een beveiligde ruimte worden gecreëerd, met of zonder plafond of vloer en op maat van het voorziene gebruik. Deze modulariteit is ook evolutief: de Bunkerkit kan probleemloos aan de veranderende eisen m.b.t. de gepantserde ruimte worden aangepast en kan indien nodig worden gedemonteerd en gehermonteerd dankzij de panelen die op een andere bouwplaats opnieuw kunnen worden gebruikt.
  
De voordelen
Flexibiliteit
- Alle mogelijke configuraties
- Minimale globale kosten dankzij de mogelijkheid de elementen te hergebruiken
 
Modulariteit
- Elementen in kitvorm
- Minimale gewicht van panelen
 
Veiligheid
- In zijn geheel getest en gecertificeerd
- Inbraakwerend
- Kogelwerend
- Erkend door talrijke banknetten
 
Certificeringen inzake inbraakwerendheid
GECERTIFICEERD OVEREENKOMSTIG EN 1627-1630
 
De Bunkerkit is door het CNPP (FR) en het WTCB (BE) overeenkomstig de Europese normen EN 1627-1630 gecertificeerd als ruimte van klasse 4 (WK4) en klasse 5 (WK5) (zie figuur 1). Deze normen vormen een uniek Europees referentiedocument voor de beoordeling van de prestaties van inbraakvertragend schrijnwerk. Deze normen voorzien een classificatiesysteem met zes categorieën (1 tot 6 in toenemende orde van inbraakwerendheid) en beschrijven de proefmethoden die worden gebruikt voor de bepaling van de weerstand van deze elementen tegen manuele inbraakpogingen.
 
 Figuur 1.
 
Certificeringen inzake kogelwerendheid
GECERTIFICEERD OVEREENKOMSTIG EN 1522-1523
 
De Bunkerkit werd getest en gecertificeerd volgens de Europese normen inzake kogelwerendheid, de EN 1522 - 1523. De prestaties voldoen aan de eisen van de klassen FB1 tot FB7 en AK47 (Kalasjnikov). Bij de proeven voldeed de Bunkerkit (panelen & verbindingen) aan de resultaatsverplichtingen die het volgende verbieden: de doorgang van projectielen of van een deel ervan, het uiteenbarsten van de achterzijde van de wand, het creëren van een doorgang door de wand.
 
 Figuur 2.
 
Toepassingen
 
 Figuur 3.
 
 Klik hier voor de brochure van de Bunkerkit.