ContactgegevensLinksMissieNieuwsPolifer EuropeRetourformulierRoutebeschrijvingSeefie spaarprogrammaVeiligheid Kleine BedrijvenAlgemene verkoopvoorwaardenAlgemene inkoopvoorwaardenPrivacyverklaring

Stijging kluizenverkoop door hoge goudprijs

De afgelopen jaren is de goudprijs continue gestegen. Ook dit jaar heeft de goudprijs een recordhoogte van rond de 1080 euro per ounce (24 mei 2011). Een jaar geleden (mei 2010) was dit nog ‘slechts’ 937 euro per ounce. Een stijging van maar liefst 15%!

De hoge goudprijs doet veel particulieren meer dan ooit beseffen dat goud, zoals juwelen en sieraden, veilig tegen diefstal opgeborgen dient te worden.
Dit groeiende besef onder particulieren is goed te merken in de verkoop van kluizen, welke in 2011 flink is gestegen. Dit effect wordt tevens versterkt door het wegvallen van safeloketten bij bankfilialen en een flinke stijging van het aantal woninginbraken sinds het uitbreken van de economische crisis.

Opvallend is dat steeds vaker wordt gekozen voor gecertificeerde kluizen die naast inbraakwerende eigenschappen, ook gecertificeerde brandwerendheid bieden. Waardedocumenten zoals eigendomspapieren (van goud) worden zo tegelijk beschermd tegen brand en inbraak.