ContactgegevensLinksMissieNieuwsPolifer EuropeRetourformulierRoutebeschrijvingSeefie spaarprogrammaVeiligheid Kleine BedrijvenAlgemene verkoopvoorwaardenAlgemene inkoopvoorwaardenPrivacyverklaring

Nauta kraakt kluis van het streekmuseum Land van Peel en Maas

Op zaterdag 30 juli stond er een oproep in de Telegraaf 'Wie kraakt deze kluis?'
 
Wat blijkt? In het streekmuseum Land van Peel en Maas in Helden staat een vierhonderd kilo wegende brandkast uit 1888. In de kluis waren zeer kostbare historische documenten en foto-negatieven opgeborgen.
 
Enkele weken geleden werd de brandkast van het museum verkeerd afgesloten. In plaats van de sleutel te gebruiken, draaide een vrijwilliger aan het cijferslot. Maar de code van de kluis was al lang geleden zoekgeraakt. Een groot en vervelend probleem dus!
 
Verschillende amateurs en professionele krakers hebben tevergeefs geprobeerde de kluis te kraken, maar niemand wist de kluis te openen. We zagen de roep om hulp en besloten direct om onze hulp aan te bieden. Afgelopen donderdag 4 augustus ging onze monteur René de uitdaging aan om de kluis te kraken.
 
Het was een flinke klus, want het slot was compleet beschadigd bij eerdere pogingen de kluis te kraken. Na bijna drie uur ploeteren is het René gelukt om de brandkast te openen.
 
Het Streekmuseum 't Land van Peel en Maas is erg blij met onze hulp en het behoud van de kostbare historische materialen!
 
 
Bekijk hier verschillende reportages: