ContactgegevensLinksMissieNieuwsPolifer EuropeRetourformulierRoutebeschrijvingSeefie spaarprogrammaVeiligheid Kleine BedrijvenAlgemene verkoopvoorwaardenAlgemene inkoopvoorwaardenPrivacyverklaring

Winkeldief te kijk gezet in Bossche telefoonwinkel

Woensdag 10 mei 2006 - Den Bosch - De eigenaar van een telefoonwinkel in de Bossche Rompertpassage probeert een dief te achterhalen met een bijzondere actie.
 

 
Je zou het een moderne schandpaal kunnen noemen om een dief te kijk te zetten. Midden in de telefoonwinkel in de Bossche Rompertpassage staat een tafeltje met een computerbeeldscherm waarop een opname is te zien van een kale man gehuld in een beige trui met zwarte strepen en een witte broek. 'Dief in onze winkel. Kent u deze man?' staat er met grote letters bij.
Volgens verkoper Frits Temmink ging de man er op 22 april er vandoor met een Nokia N70 van ruim vijfhonderd euro. Dankzij beelden van bewakingscamera's beschikt de zaak over een filmpje waarop de diefstal te zien is.Hij zegt van klanten 'alleen positieve reacties' te hebben gekregen op het tonen van de dief. "Sommige klanten dachten te weten om wie het ging. Dat klopte niet."
Volgens een woordvoerster van de politie is alles gedaan om de dief te achterhalen. Zo zijn vingerafdrukken genomen. "De vingerafdrukken zijn onderzocht. Maar ze waren onbruikbaar. Alle opnamen zijn bekeken. Maar dat heeft niks opgeleverd. We overwegen om de opnamen door Bureau Brabant uit te laten zenden. Het onderzoek is nog niet afgelopen", zegt zij.
Of de opname van de winkeldief voor iedereen herkenbaar in de winkel mag hangen is bij de woordvoerder niet duidelijk.