ContactgegevensLinksMissieNieuwsPolifer EuropeRetourformulierRoutebeschrijvingSeefie spaarprogrammaVeiligheid Kleine BedrijvenAlgemene verkoopvoorwaardenAlgemene inkoopvoorwaardenPrivacyverklaring

Nieuws: Back-up aanbieder verliest weer tapes van klanten

(05-05-2006 15:10)
 
Een in de V.S. gevestigd databeschermings en opslagbedrijf heeft de back-up tapes van twee van haar klanten verloren. De tapes met persoonlijke gegevens van werknemers van de Long Island Rail Road maatschappij werden begin april tijdens een bezorging kwijtgeraakt. Ook tapes van een andere maatschappij raakten verloren, maar bevatte geen vertrouwelijke gegevens. De naam van het tweede getroffen bedrijf werd niet bekend gemaakt.
 
Uit onderzoek zou blijken dat het om een incident en niet om diefstal ging. Volgens het bedrijf is het verder zeer onwaarschijnlijk dat de persoonlijke gegevens door identiteitsdieven misbruikt kunnen worden. Er zijn ook nog geen aanwijzingen dat dit het geval zou zijn. Uit voorzorg zijn alle medewerkers van de treinmaatschappij wel gewaarschuwd.
 
Het is niet de eerste keer dat het bedrijf back-up tapes van klanten verliest. Vorig jaar raakte men twee keer binnen twee maanden vertrouwelijke back-up tapes kwijt. In maart ging het om tapes met de namen en So-Fi nummers van 600.000 Time Warner werknemers, in april waren het de back-up tapes van de City National Bank. De twee tapes bevatten vertrouwelijke gegevens, zoals So-Fi nummers, rekeningnummers en andere klantgegevens en raakten kwijt tijdens het transport naar een beveiligde opslagruimte.